14. 3. 2008

Receptár - Automatické zvádzanie

Vrcholom mojej lenivosti býva, použitie automatizácie pri komunikácii. Poznáte to, ako keď sa vám automatický dopĺňajú údaje do formulárov na webe. Automatizácia pri písaní s holkami je celkom jednoduchá na používanie, no ťažká na vytvorenie.

Vysvetlím hneď v úvode, aby horlivci nebehali po celom článku a nehľadali tučným písmom zvýraznené pojmy, prípadne záverečné zhrnutie v poslednom odseku. Pokecológia ako odborná „komplexná veda“ má mnoho disciplín a nemyslím tým veci ako kundológia, anallytika... Jednou z nich je pokecologická hermeneutika. (klik klik zmrdi nevzdelaní)

Automatizácia pri pokecológii znamená, že sa vytvorí určitá sústava textu, ktorý potom už len používate namiesto pracného vypisovania. Teplá voda? Ani nie, veľa ľudí to tak robí všakže. Nakopírujete si do schránky „ahoj kraska, bude laska?“ a posielate hlava nehlava. Dobre, beriem. V princípe ide o to isté aj pri tejto receptárovskej rade, no trošku premakanejšie.

Vytvoríme si textový súbor na začiatku našej kariéry. Nazvime ju ako chceme – „kariéra kurevníka“ má síce estetickú skratku KK, ale je ľahko omylná s EČV Kežmarku všakže, takže je to na vašej úvahe. Do tohto textového súboru si odteraz budeme zapisovať veľmi zaujímavé veci, ktoré pokladáme za vhodné na to, aby sme si ich privlastnili a používali akoby boli naše. (Radšej však odporúčam trošku prepracovať na pokecovské podmienky). Teda zábavné hlášky, milé prirovnania, krátke vtipy neutrálneho charakteru, nenápadné narážky a tak podobne.

Podľa našej snahy sa začne textový súborček zapĺňať a to už je dobre. Ak nezačne (teda ani po pár týždňoch v ňom nie je nič), nečítajte ani ďalej, zrejme keď sa komunikačné vlohy a bystrosť rozdávali, boli ste v lese na černice. Keby ste to robili dôkladne, malo by to fungovať tak, že pokiaľ sa pozriete na začiatok súboru, mali by ste v ňom nájsť hlášky, ktoré ste už zabudli a pri ich prečítaní ste sa pobavili aj teraz. Ak nie, vymazať.

Textový súbor automatizácie má dajme tomu jednu až tri strany viet oddelených prázdnymi riadkami, aby sa v nich dalo dobre orientovať. Usporiadajte si ich podľa časovej osi, teda vety ktoré je dobre použiť v úvode by som dal úplne hore. (napr. nie je vhodný príklad „tak sa drž – ako ožran plota“ ako úvodná veta všakže)

Dômyselnosť automatizácie spočíva v dôkladnej príprave. Nebudem to rozoberať, napíšem príklad: Pán Poko má vytvorený textový súbor dlhý 20 viet s názvom „zabavac.txt“, ďalší súbor dlhý 15 viet s názvom „zahadny.txt“ a ďalších niekoľko súborov zoradených tematicky. Keď sa nudí, tak otvorí súbor, ktorý si myslí, že u slečny zaboduje a len z neho kopíruje vety, takmer podľa poradia. Viete, často sa stane, že sa téma odkloní, no keď už dochádza slečne dych, chuť a myšlienka (poznáte to podľa toho že odpíše „ :-) “ , prípadne „aha“ ) tak pokračuje podľa automatického textu, ktorý cibril niekoľko mesiacov.

Automatizácia je dobrá najmä v prípade, ak rozhadzujete siete naširoko. Teda idete za svojím cieľom (trebárs použijete súbor „zvodca.txt“ na 700 užívateľov za večer). Alebo ak ste leniví strašne veľmi preveľmi a nechce sa vám dookola vypisovať „budeme raňajkovať u mňa, alebo u Teba?“ ;-)
Čítaj viac...