4. 9. 2007

Heslá do albumov

Čo by to bol receptár bez lákavej témy, akou sú nepochybne heslá do albumov holiek z pokecu. Vopred upozorňujem, že v tomto článku nenájdete žiaden zaručený postup ako sa dostať k heslám, je to len zopár postrehov z praxe, ktoré sa vám môžu hodiť.

Už Rimania poznali kľúč. Jeho princípom je ochrániť majetok pred nepovolanými osobami. Heslo tvorí virtuálny kľúč vo svete internetu. Vychádzajte teda z predpokladu, že ak má niekto heslo, nechce aby album videl ktokoľvek. V zásade je to však pozitívnejšie, ako keď je album vytvorený len pre priateľov. Stať sa priateľom je často náročnejšie ako poskytnúť niekomu heslo, ktoré môžete potom zmeniť.

Kočky sú rady záhadné pre mužmi, boja sa často že sú škaredé, boja sa že si ich budú obzerať úchyli, alebo že im budú písať ľudia len kvôli vzhľadu. Majú pravdu. Odhalenie hesla do albumu je často zložitá záležitosť, no v dnešnej dobe jestvuje našťastie niekoľko pútavých metód ako sa k tomu dopracujeme aj bez znalosti technológie.

Výmena
Azda najúčinnejší prostriedok aký som mohol ponúknuť na úvod. Vžite sa do role dámy, ktorá má album na heslo s názvom „Ja keď sa nudím“ a podtitul „takto to vyzerá keď som sama doma“. Lákavé však? No čo ak jej napíše chlap bez fotky, s príjemným profilom a ego hladiacim vystupovaním, ktorý má album „Ja keď sa nenudím“ s podtitulom „Robievam často podobné veci“. Myslím, že ak je vám jeho písmo aspoň trochu sympatické, tak sa prejaví prirodzená zvedavosť nazrieť. Výmena musí byť úprimná, nie náhla, musí vychádzať zo vzájomných sympatií.

Výmena bez súhlasu
Trochu podlé, ale aj tak sa dá. Vymeniť heslo si môžete aj s niekým, komu album nepatrí, no má k nemu prístup. Neveľmi spoľahlivé, no niekedy zaberie. Osloviť niekoho o kom viete, že je blízky danej slečne s nenápadnou požiadavkou, nech pošle fotku, prípadne vymyslenou historkou o tom, že ste spolužiaci zo poslednej školy a chcete ju prekvapiť, len si nie ste istí či je to ona. Tu by som sa rád pozastavil, na internete sú desiatky stránok venovaných zoznamom hesiel do albumov pokecu. No pri bližšom prezretí dospejete k poznaniu, že ide o falošných užívateľov meniacich si "hesielka" medzi sebou.

KV
Stalo sa neraz, že už v samotnej KV sa mi podarilo vytvoriť atmosféru, vďaka ktorej mi prišlo heslo obratom. Znova podotýkam, že by ste mali mať aspoň album, alebo fotku, ak sa chcete na niekoho pozrieť. V podstate každý záujem o heslo do albumu by mal byť vyslovený KV, pútavo a nenásilne. Či už na začiatku, alebo v strede dialógu.

Debilko
Debilko je dosť univerzálny systém písania, dá sa použiť nielen pri získavaní hesla, ale aj pri iných častiach pokecu. V princípe ide o to, že sa zahráte na debilka, ktorý si nevšimol album, prípadne niečo iné, dôležité a neskôr len tak medzi rečou prehodíte „jéj ty máš album? som sa skúšal pozrieť ale nejde, prečo?“. Dostane sa vám odpovede, že treba heslo, potom už len stačí povyzvedať, čo treba spraviť aby vám heslo bolo poskytnuté. Tu sa nezabúdame tváriť naivne a hravo.

Alter ego

O tom už som písal pri získavaní informácií, no je to použiteľné aj pri hesle z pokecu. Skrátka sa ozvete z viacerých nickov, odlišných charakterov, vymyslených postavičiek, falošných fotiek a skôr či neskôr získate spôsob ako sa dostať k heslu.

Záverom len toľko, že žiadna z metód nie je stopercentná, určite vás mnohé nenadchli, ale s tým sa ráta. Mnoho ľudí sa po prezretí fotky zachováva úplne prirodzene, teda po vzniknutí sympatií píše ďalej a pri antipatiách sa stiahnu. Rátajte s tým, že fotky sú často odrazom skutočnosti, no stále len tej vonkajšej. Vnútornú krásu z nich nevyčítate.

8 komentárov:

-- kamikatze -- povedal(a)...

toto mi prijde taky vycuc z inych postov... a kazdopadne ak niekto na taketo veci nepride sam, tak uz to musi byt fakt zle...

ale prezradim ti co funguje na mna, nieco, co v ziadnej teorii nemas. vytocit ma :D fakt vazne. zabera to na mna lepsie ako vsimave kecy, spolocne zaujmy, prehmane preskumany moj profil, cisladke veticky, ci veticky tvariace sa originalne.

proste nieco v style "nekasli sa s tym a posli heslo", "nebud fajnovka" "len si kludne hraj chrumkavu" ... ale na to treba guraz, pani :)

ja neviem preco mate vsetci tendenciu vsetko komplikovat. hladat strategie, a manipulovat... zivot nie je o tom.

proste niekedy veta "ahoj, som XY, zajtra chcem ist s tebou na kavu" posobi lepsie (dominantne? arogantne? asertivne? nevsednejsie? mozno...) ako vsetky tie tvoje teorie.

(ale ja nie som holka z pokecu, zejo :DD)

Pokecológ povedal(a)...

Kami,
čakal som že si pozornejšia čitateľka, nikde som totiž nevyvrátil možnosť použiť takýto rýchly a akčný prístup. Kúzelná veta môže u niekoho znieť "senza šaty, dobre by sa vynímali u mňa v spálni na dlážke, máš orange?". Takže áno, rešpektujem aj tieto možnosti, ale takých je predsa veľa...

-- kamikatze -- povedal(a)...

robis s ludmi, vsak?

vidim ze vymyslat "kavecka" ti ide, hoci to o jednoduchosti trosku uniklo... aku uspesnost percentulnu ma takyto typ vety?

Pokecológ povedal(a)...

Áno, robím.
Percentuálna úspešnosť? Tak to vôbec netuším, keďže sa pri neúspechu snažím použiť inú, z iného nicku, prípadne radšej rýchlo zabudnem. Som povrchný. Ale asi okolo 25 percent by to mohlo byť...

-- kamikatze -- povedal(a)...

viediet ze mas zmaknutu teoriu komunikacie, uspesne ju praktizujes tak osobne, ako v pisanej forme aj v civile a vies z nej dat vystupy zas von... :)

Anonymný povedal(a)...

Pri jednej fakt sexy babe mi stačila vteda: Ahoj nedáš mi hesielko do albumu? ona: a prečo? ja: máš sympatický úsmev :-) . To čo prišlo správou bolo prekvapivé, nečakal som to, len som skúsil.. a oplatilo sa :-) potom som sa nešiel vynadívať

Anonymný povedal(a)...

na to aby si chcel heslo alebo ked to ma len pre priatelov staci jedna veta mozem videt tvoj album?alebo mozes si ma dat na chvilu do priatelov??ale musis byt sympos inac ta ma v pici

Anonymný povedal(a)...

Pokecolog a kamikatze je bud to ten isty clovek alebo ste obaja mesugeri ;)