2. 10. 2007

Opantávame - I. Zmysel pre humor

Pár dní som sa zamýšľal nad novým príspevkom, sumarizoval som a čítal si vaše komentáre. Napadlo ma, že by som do Receptára postupne pridal pár schopností, ktoré si ženy celkom cenia a spôsobujú im úsmev. Ó áno, druhú najkrajšiu vec, ktorú mi môžu urobiť ústami.

V pozícii učiteľa sa nevidím rád, pretože moje nekonvenčné metódy budú určite proti srsti mnohým žiakom (týmto pozdravujem katolícku ligu, ktorá si zrejme prenajala spambota na môj email a ešte raz odkazujem – nie, nemám záujem o katolícky kalendár 2008) no poznáte ma, je mi to jedno. Apatia zabíja? Nezáujem.

V sérii Opantávame som sa rozhodol začať zmyslom pre humor. V zásade rozpoznávam u ľudí tieto typy:
Irónia - posmešné, zväčša úmyselné a priehľadné vyjadrenie protikladom, prípadne predstieranie nevedomosti.
Sarkazmus - nastáva ak používate narážky a uštipačnosť
Čierny humor – humor zameraný na témy z ktorých sa sranda nerobí
Dôvtipný humor – premyslený, sofistikovaný vtip založený na bystrom pozorovaní okolia a zväčša dokonalom načasovaní.
Primitívne zjeby – zväčša uzavreté úzkej skupinke kamarátov, zvyšku sveta sa nezdá vtipný
Narážky – prevažne na sexuálne témy, prípadne používané ako prechodník na inú tému
Dvojzmysly – umenie použiť v správny čas iný význam slova
Hra so slovíčkami – náročné, precízne striehnutie na možnosť využiť slovo v náš prospech
Prdy – zlý humor
“Tvoja matka” vtipy – extrémne zlý humor.

Nuž, toľko k výpočtu humoru ktorý ma napadá, je len na vás ktorý si vyberiete, alebo v ktorom sa vidíte. Zaujať dievča zmyslom pre humor je snom každého muža a docielenie tohto sna môže mať mnoho podôb. Spustiť smiaci mechanizmus u žien sa dá rôzne, od fantasticky srandovného príbehu až po nemé spustenie nohavíc.

Otrieskavať vtipy by som neodporúčal, skôr sa zamerajte na situačnú časť. Jedna z mojich komunikačných stratégií odporúča sústrediť sa na danú situáciu, z ktorej dokážete odpozorovať možno aj humornú situáciu.

(Prichádza dáma s prapodivnými vlasmi)
Musím Ti povedať slečna, že máš ozaj bizarný účes.
Ďakujem, stál 1200 Sk.
Hm, dúfam, že ich kaderník použil na liečbu.
Potom už len stačí očakávať či dostanete lopatou po tvári, alebo nepochopí, alebo… tak či onak, niekde sa začať musí. Vrelo odporúčam skúsiť niečo jemnejšie na úvod a postupne sa prepracovať až k tomu typu humoru, ktorý dáme sedí a popracovať na tom. Samozrejme, bavíme sa o pokeci, kde máte čas si pripraviť správu. Nemôžete sa predsa “učiť” jednotlivé typy žartovania na živo, na to musíte ísť už pripravený. Každý máme svoj štýl, je dôležité posúdiť hranicu po ktorú môžeme zájsť.

Majte na pamäti, že humor je silná zbraň, často podceňujeme jeho dôležitosť. Zapisujte si veci, ktoré sa vám zdajú zábavné, počúvajte alebo sledujte občas komédie, prípadne sa iným spôsobom snažte dostať k tomu, aby ste sa v živote nenudili. Hoc by to mala byť krátka sranda, ale nech stojí za to.

Ak by to niekoho zaujímalo
Mňa ľudia považujú za cynika, bezcharakterné hovado ktoré by malo nosiť na krku zvonček. Pracujem veľa so sarkazmom, som dobrý pozorovateľ a mám mnoho zlých vlastností. Neberte si zo mňa príklad, takí ako ja končia často s fackou na tvári, alebo s komentárom “kokotko” pod článkom, ktorý ma tak naplnil, že v ten deň som ani nejedol. Asi začnem nosiť kňazskú reverendu a opíjať sa po baroch.

14 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Hmm... okej...?

Pomohlo by menej ega a viac skutocnej vtipnosti...

Anonymný povedal(a)...

Doktorko ides na to dobre s tvojimi vyucovacimi metodamy.Len si asi pozabudol,ze na to aby clovek dokazal vtipne zaujat mu nestaci par tvojich dobre mienenych rad.Bohuzial je to tak aj s tvojou kuzelnou vetou,pri ktorej zena otvori chlapovi svoje "srdce" cez vlhke nohavicky.Aj ked niekomu poradis ako napisat KVa,le co potom?Komunikacia bezi dalej a ty nesedis vedla chlapika,ktory sa doposial zmohol len na vetu "nemas chut na sex,alebo nechces si zarobit?"Nebudes tam aby si pomohol a poradil niekomu co ma devat tried ludovej(my starsi len osem)co ma pisat dalej.A hned pri dalsej vete babe vyschne aj v krku a nie len v rozkroku:(Nebudem ta tu chvalit,lebo tu mas dost obdivovatelov,pre ktorych si bohom.Pri tom su to len uboziaci,ktori cajaku na radu druhych ako zbalit babu,lebo sami na to nemaju:(Ale ako si pisal musim ti dat zapravdu,ze je to ozaj umenie retoriky a nie kazdy to umenie ovlada.

-- kamikatze -- povedal(a)...

helou, suhlas s vapnom.

vies, komunikacia je vec ktora je z casti vrodena, ale da sa vycibrit k dokonalosti.

niekto na to ma a niekto proste nie. ked si toto precitam viem tolko o humore ako z letacika "straznej veze" o jehovizme.

po dvoch rokoch treningov komunikacie sa viem bavit s kymkolvek o comkolvek tak, aby mal z toho on dobry pocit, nie ja. prisposobit sa teme, stylu humoru atd...

(problem je ze potom maju ludia fakt dobry pocit ze "sme si sadli" a ja sa ich neviem zbavit)

takze moja rada je... budte sami sebou, nechcete predsa aby vas mal niekto rad za to ze ste sa naucili neprirodzene ale za to vtipne reagovat.

(a myslela som si ze budem strucna):))

Pokecológ povedal(a)...

Drahé Vápno,
určite nemám patent na rozum a snažím sa to aj v textoch spomenúť. Občas. KV je vytvorená na zaujatie pozornosti, to je jej účel, nie na otváranie srdcí. Je mi jasné, že čiteteľov nemôžem niečo také naučiť, ale mne stačí ak pochopia kde je ich nedostatok.

Milá Kamikatze,
myslím že robíš chybu ak čítaš Strážnu vežu, taktiež ak sa staviaš do pozície neskromnej a neodolateľnej diskutérky z ktorej majú všetci dobrý pocit. A to nebol podnet na flamewar. Rozhodne máš pravdu, podobne ako Vápno, nemôžem nikomu naliať rozum cez pár článkov, no mne stačí ak sa pod slabým článkom rozbehne silná diskusia plná hodnotných názorov. Tak si napríklad môžu ľudia lepšie zapamätať, že by mali byť prirodzení.

Anonym,
menej ega hľadaj inde, skutočnú vtipnosť tiež, ja som predsa sám sebou ;-)

-- kamikatze -- povedal(a)...

necitam :D neboj sa.. najdu sa aj obsahovo zaujimavejsie periodika... nezhadzuj podla prirovnani... je to utok a zda sa mi bezdovodny. a pri tom o sebe tvrdis ze mas zmysel pre humor... no toto :)

ta veta nemala zniet ani neskromne ani neodolatelne... ani tak podla mna neznela. citaj slova, nie to co je si myslis ze je medzi riadkami. a ak by tomu tak bolo, preco by to mala byt chyba?

uvedomujes si ze si to prave ty kto sa tu hra na neodolatelneho? na toho co vysuka vsetko co chodi, hoci na tom najde desiatky chyb a nenazyva zenu zenou?

zda sa mi ze sa motas v tom istom kruhu uz, odkazujes sa na veci raz povedane, utocis, posobis ironicky, zhadzujes, zle prijimas kritiku aj ked naoko sa tvaris slusne... ak si toto fakt ty tak som sklamana.

Anonymný povedal(a)...

Kamikatze, asi nevjes co je flamewar, ked si sa tak lahko nechala nachytat par ustipacnymi poznamkami od neho :D

-- kamikatze -- povedal(a)...

naaah, nemyslim si ze ide o prilis ohnivu diskusiu, alebo bez prinosu (pre mna), alebo o diskusiu... :)

a kazdopadne poko ako admin má právo moj prispevok vymazat keby mu moc prekazal :)

Pokecológ povedal(a)...

Pohoda, moč mi neprekáža. Celkom sa bavím, mám novú hračku...

-- kamikatze -- povedal(a)...

v článku "sranda sex" ti prekážal. Zmenil si názor? :D ok, už som ticho.

Anonymný povedal(a)...

Doktorko je mi jasne,ze nemas patent na rozum.Nie len ty,ale ani nikto z nas ho nema,no ty jediny sa tu zatial stavias do role ucitela a ides davat rozumy.Vratim sa k tej tvojej KV.Je vytvorena na zaujatie pozornosti,ale co dalej?To mas ako keby si vyzeral,tak,ze zenam sa pri pohlade na teba podlamuju kolena (co nie je moj a predpokladam ani tvoj pripad,lebo by si nechodil lovit na net:)),ale co potom ked otvoris usta a ked z nich nevypadne hlupost,tak smrad?Je malo zien ktorym staci,ze dobre vyzeras a si tupy ako tago.A tie ktorym to staci,tak su take iste:)Ucit niekoho pisat KV,kto ozaj nevie ako dalej,je ako vysvetlit atomechanikovy,ze ked sa chce naucit varit,tak najdolezitejsie je urobit dobry zaklad(uz jedno ci cibulovy,alebo zeleninovy)a tak mu dat recept na vyprazany rezen.Myslis ze mu ten zaklad pomoze???



Srdiecko s parazolom

dakujem za prejavenu podporu.Nesmies vsetko verit co ti chlapi napisu:)Ked mas v profile fotku s velkym vystrihim z ktoreho sa na svetlo sveta deru tojky v push-up podprsenke,tak chlap ti napise vsetko aby sa medzi ne dostal:))A to ze si sa tych panov nemohla zbavit je len preto,ze sa medzi ne este nedostali a nie je to zasluha tvojej komunikacnej schopnosti.V tomto pripade mi tusim da zapravdu aj Doktorko ze?Aj ked nemam pochyb o tvojej komunikacnej schopnosti,ale my sme sa na pokeci este nestretli,cize som nemal moznost sa o nej presvedcit.Alebo stretli?:))))

Pokecológ povedal(a)...

Vapno,
kurnik take dlhe commenty pises ze zatienia clanky ;-) Neovplyvnim to, ci niekto vie vytvorit nieco viac ako sa dozvie v navodoch.

-- kamikatze -- povedal(a)...

vapno :) kami a umbrella nie je ta ista osoba :) ale nevadi, zajtra umbrellu pozdravim ked s nou budem :D

ako si uhadol tie trojky? :DD
nie, na pokec nechodim.

Anonymný povedal(a)...

Doktorko slubujem,ze sa polepsim:))asi zacnem pisat clanky:))

Kamikatze pardoooon:)dufam,ze som ta neurazil ze som si ta pomylil s dazdnikovou.Ospravedlnujem sa a hlboko sa klaniam....do tvojho vystrihu:)

eJohny povedal(a)...

Mam pocit ze moj nazor vas absolutne nezaujima a to je dvovod, kvoli ktoremu ho chcem vyjadrit.
po 1. Pokecolog, si strasny.... frajer, tvoj humor nema len jednu vec a to je hranica, drz sa toho
po 2. ludia co ta maju za kktka sa obycajne schovavaju na pokeci za nejakym trapnym nickom a nevedia zaujat ani sami seba
po 3. ludia co beru vsetko strasne vazne su v databazach zivota ako LoserS

dufam ze tu budu este clanky pribudat :D