16. 6. 2008

Ako udržať konverzáciu

Mnoho ľudí sa počas komunikácie s opačným pohlavím dostáva do začarovaného kruhu. Po čase druhá strana akoby strácala záujem, nám (teda vám) dochádzajú nápady a konverzácia sa končí. Zväčša navždy. Takto optimisticky vás vítam v článku na udržanie konverzácie.

Číro pokecologické hľadisko, žiadny univerzálny nápad, ktorý môžete použiť na diskotéke a zároveň aj na spovedi. Poznáte to, viete o sebe že ste vtipný, zábavný, ľudia sa pri vás smejú, no neviete holke na pokeci túto svoju devízu predať. Netušíte o čom by ste si s ňou písali, keď po niekoľkých správach odpovedá „áno“, prípadne „hehe“, „xixi“, „nie“ alebo obdobne demotivujúco.

Tu prichádza googlovanie „ako udržať konverzáciu“ a článok s názvom aký hľadáte. Prihovára sa vám nonšalantne Pokecológ, vraj majster písaného textu. Prejdem rovno k veci a ukážem vám tri najčastejšie spôsoby udržania konverzácie, ktoré používam.

1. Humor
2. Originalita
3. Spriaznenosť

Všetky tri metódy majú spoločné znaky – úsmev a dobrá atmosféra. Teda všeobecne – ak sa vám darí držať ju v úsmeve a nikam sa neponáhľa, je šanca že sa bude chcieť baviť čo najdlhšie. Ak vytvoríte atmosféru (môžete si vybrať napätie, emócie, strach, drámu...) tak sa ňou nechá uniesť a zväčša počká na vyvrcholenie. Prejdime ku konkrétnym metódam a ich špecifikám:

1. Humor
Ak nemáte zmysel pre humor, tak sa môžete uchýliť k použitiu nejakých nazbieraných krátkych vtípkov, no vo všeobecnosti skôr či neskôr druhá strana príde na to, že ste suchár a predstierate, že ním nie ste :-) Prvky zábavnosti v konverzácii môžu mať niekoľko podôb, od roztomilých pomenovaní zvierat (môj pes Cyprián) až po sexuálne narážky (čo hovoríš na sex v meste?).

2.Originalita
Asi najcennejšie, čo môžete ponúknuť. Vytŕčať z davu, priniesť niečo, čo vás odlíši od ostatných (aha, mám exotickú chorobu) , zvoliť výnimočnú formu komunikácie (písať v rýmoch znie možno čudne, no rozhodne to nie je nudné), mať zaujímavý profil (nemyslím v ňom ASCII art), fotky... Byť originálnym sa naučiť nedá, pretože každý z nás je originálny svojím spôsobom a akonáhle sa už od niekoho učíte, kopírujete ho. Z toho by sa dalo usúdiť, že najlepšie je byť sám sebou. Teda pokiaľ hľadáte spriaznenú dušu. Lebo ak si chcete len omočiť, tak tých pár pretvarovaní zvládnete všakže.

3. Spriaznenosť
Byť s niekým spriaznený ma mnoho podôb. Buď zdieľate spoločné záujmy a teda témy na konverzáciu sa vám tak skoro neminú (neviem odnaučiť svojho škrečka Ambróza fajčiť, ako si svojho odnaučila), alebo vytvoríte tému, s ktorou sa druhá strana stotožní (hm, nevieš prečo všetci chcú zbaliť dievča na pokeci?). Spriaznenosť je veľmi široká, naozaj môžete mať mnoho spoločného.

Ako ste si iste všimli, ani tento krát som sa nesnažil písať príliš konkrétne, nakoľko si nedávam za cieľ vyučovať ľudí moje vedomosti. Ak hľadáte práve cestu, tak vás odporúčam na jedno celkom úspešné čítaníčko.

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Tak za ten odkaz na božie vedenie si zaslúžiš metál :)

Anonymný povedal(a)...

Ahoj, mna by zaujimalo ako si natrafil na stranku horiaciker?

Pokecológ povedal(a)...

k tomu horiacemu kru - Mam v povahe nachadzat dobre zdroje ;-) Ale asi cez google nejak...

Anonymný povedal(a)...

Fakt super stránka, niežeby som potreboval nejaké návody, ale je príjemne vedieť, že sa na pokeci nachádza viac inteligentných ľudí ktorí su "nad" vecou.
Čítal som to tu len tak zbežne, ale čo sa týka originalnosti a tých fotiek tak máš pravdu, taktiež si robím úsudok o človeku podľa fotoalbumoch a miery originálnosti profilu.

Anonymný povedal(a)...

...nevedomosť,nevedomosť,nevedomosť..

Anonymný povedal(a)...

..inteligencia nieje múdrosť..

Anonymný povedal(a)...

Skoda ze nejde spatne vyhladat link na horiaciker.sk systemom: link:horiaciker.sk