24. 1. 2008

Spisovateľka

Písavala po nociach na pokeci, vraj kvôli inšpirácii. Dozvedel som sa, že je spisovateľka, také tie dumy pre ženy, ktoré snívajú o veľkej láske a čítavajú si tieto knihy v posteli. Spisovateľka bola atraktívna tridsiatnička s príjemným tokom textu. Ak sa stretnú dvaja ľudia, ktorí to so slovami vedia, je to poézia.

Poézia písať si s niekým, kto ovláda prácu s textom a myšlienky formuluje presne, zrozumiteľne a účelovo. Spisovateľka bývala v malej dedinke neďaleko Prešova, sama v domčeku so zavšiveným psom. Pokec brala ako relax, kradla odtiaľ dobré hlášky do svojich kníh a mala rada stretávky s novými ľuďmi. Ideálna.

Žena neveľkého vzrastu priemernej postavy, vlasy akoby spávala na vlnitom plechu, zadok ploský od sedenia a nechty ohryzené od nervov. Aspoň dojem z fotky. Po niekoľkých dňoch písmenkovania som pristal na stretnutie, šli sme do kina. Keď som ju zbadal naživo, bol som trochu prekvapený.

Keď sa spisovateľka narodila, určite ju odbaľovali ako kapustu z jej vlastných uší. Lopúchy na fotke boli schované vo vlasoch, no naživo vytŕčali z celkom fajn vlasov. „Šimpy,“ pomyslel som si pri detailnejšom preskúmavaní jej telesnej schránky. To už som chcel kúpiť dva lístky, aby sedela za mnou, aby ma mohla počas filmu masírovať. Ale som gavalier, kúpil som ich vedľa seba.

Počas filmu Spisovateľka všetko komentovala a mne neostávalo nič iné, len ju počúvať. Ešteže nechodievam na filmy s holkami z pokecu, ktoré som nevidel už predtým. „Do sto píč,“ zanadával si chlapík sediaci za nami keď sa mu vysypali pukance. Zarehotal som sa, Spisovateľka sa pohoršila.

O pár dní sme sa stretli, chcela mi ukázať svoju novú knihu. Priatelia, takú knihu ako ona napísala, ja by som vysral. Predpokladám, že má nejakého súkromného vydavateľa, ktorému občas nastavuje a on jej za odmenu tlačí okrem iného, aj knihy. Ktovie komu ich predáva. S predstieraným záujmom, mne vlastným, som sa po niekoľkých konverzáciách ocitol v malebnom vidieckom domčeku so zavšivaveným psom.

Spisovateľka sexovala nemotorne, no jej snahu bolo cítiť z každého póru. Akoby chcela prežiť rozkoše, o ktorých tak intenzívne písavala. Príjemným spestrením nášho splynutia bol občasný závan vetríka, ktorý spôsobili jej uši...

Ozaj, určite mala vysoké sexuálne IQ.

14 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

skoro si ma dostal tým sexuálnym IQ, ale len skoro :))) skúšam to na priateľovi, či zaujme

Anonymný povedal(a)...

noo drahy ten odkaz na vysoke sexualne IQ... dobree,ale na to treba blbecka,aby ti to vyplnil:) a najebabral sa:)))))

vkusneee, ale spolubyvajuca bola lepsia:)
apropo! knihu chcem:D

-- kamikatze -- povedal(a)...

to koli nej ta napadlo to s vlastnou knihou?

a skontroloval si, ci si od psa vsi nechytil? :D

Anonymný povedal(a)...

mna tiez dostalo to s tym sranim :)

caandy povedal(a)...

Už som si myslela, že tvoje spisovateľské pero zaspalo:-)
Potešil si nás už aj krajšími "príbehmi" ....tento ma ničím nepobavil.

Anonymný povedal(a)...

ono by mi to aj prislo smiesne, len...to si naschval vyberas take nanic zenske? lebo ja som ich z pokecu sice mal len par ale oproti tym tvojim to boli vsetko adeptky na miss pokecologie...chcelo by to ubrat na namyslenosti a pridat na snahe

Pokecológ povedal(a)...

Mailo,
trosku Ti unika podstata, nakolko si zrejme nepostrehol, ze moj osobitny styl pisania je zamerany na vyzdvihovanie ludskych nedostatkov. A nie je to forma namyslenosti, je to len styl ktory takto posobi ;-)

K tym Tvojim "adeptkam na miss pokecologie" - verim ze by clanky o nich boli zaujimave a dovolim si vyslovit tiez myslienku, ze urcite aj ony maju svoje nedostatky, ktore by som postrehol a zdielal s citatelmi.

Anonymný povedal(a)...

he he ved to je ocividne, to co je na tych kocenkach fajn, pokecolog vyzdvihne minimalne (iba ak na mieste a mierne). To co je na nich "nie fajn", to sa tu objavi.
Jednoduche.
Len mailo je asi muzicek, tak mu to jasne nebolo?

Anonymný povedal(a)...

nenašla som kategoriu "BACULKY" :-))

Anonymný povedal(a)...

tak ty si ale debil!!!! takto sa vyjadrovat o niekom, ten kto sa nad tym zasmeje je zrejma taky chudak ako ty!!! nic v zlom,ale musis byt asi poriadne zakomplaxovany,a takym sposobom si to kompenzujes.a navyse,skus niekedy skontrolovat svoju gramatiku,dost blbe ze chces pisat ale velmi ti to nejde:-))

Pokecológ povedal(a)...

Anonym, aj Ty si debil :-) Co ine na taky koment napisat... gramatika je fajn, to sa nebojim. Inak vdaka za nazor.

Unknown povedal(a)...

ok, to beriem, kym je to len styl pisania...a nie zivotny styl...ale to uz vies ty.
len mna osobne dost irituje fakt ze najzabavnejsie na tych zenach by malo byt to ake su hrozne... to gro z tvojho pristupu totiz robi cely pokec takym nechutnym... (ja viem, my ludia so zmyslom pre prirodzene dobro sme smiesny) (mailo)

Anonymný povedal(a)...

kajus

Slabsi clanok ale najviac ma potesil ten chlapik s pukancami, skoro som spadol zo stolicky:))) len tak dale pokecolog

Anonymný povedal(a)...

Naozaj netuším, čo je na týchto postpubertálnych kydoch zaujímavé a nebodaj aj smiešne. Ale zasa celkom sranda títo chudáci, človek časom aj zabudne že existujú.