4. 2. 2009

Kruhoústnica

Na prvý pohľad nevyzerala, že má mentálnu vadu. Maličká šereda. Keď som k nej kráčal, myslel som že je maličká preto lebo je ďaleko, ale uvedomil som si, že som už pri nej a ona vyzerá ako uväznená v perspektíve. Sukňu mala zrejme požičanú od Raťafáka Plachtu.

Vzal som ju do istej sobotnej inštitúcie, kde sa podáva veľa alkoholu a dá sa tam stratiť v dave. Popíjali sme pri bare a ja som ju s nezáujmom počúval. Bola z dediny, mala nevkusný oranžový sveter ako Kunta Kinty, doladený k ryšavým vlasom a očká ako hviezdičky. Nie také jasné, ale jedno hore a druhé dole. Život s ňou by som si vedel predstaviť len ak by bola môj drvič odpadu zavretý pod kuchynským dresom.

„Ak chceš, ukážem Ti niekedy zbierku mojich športových trofejí,“ zašvitorila neveľkými okrúhlymi ústočkami ako kapor. „Ty máš možno tak trofej za dochádzku,“ pomyslel som si, no v skutočnosti som zdvorilo odmietol. Alkohol tiekol prúdom a malej žabe sa rozväzovali ústa čoraz viac. Už to vyzeralo že ma pozve k sebe stráviť noc. Leda tak bartolomejskú...

Táto malá ryšavá sebavedomá ryba mala niečo do seba, keď tancovala tak plašila skákajúcimi cickami všetkých okolo. To bolo asi tak všetko. Určite mala však kopec skvelých predností na ktoré som nemal čas prísť. Vyzerala, že sa vie rýchlo modliť, srať s láskavým výrazom v tvári a otvárať pivové fľaše v očnom oblúku.

Napokon som pri odprevádzaní neodolal jej okrúhlym ústočkám. Strčiť jej ho do úst bolo menšie zlo, ako počúvať tie „nenápadné“ narážky a pozvania na trofeje za dochádz... ehm za šport. Kruhoústnica sa ukázala ako celkom šikovná, ani kolená od snehu si nezašpinila. No nič. Nevyspal som sa s ňou. Čas od kedy by sme skončili do odchodu domov by bola definícia večnosti, sexuálny akt by ma zrejme zaskočil. Pretancovala celý večer, veľa pila a bola nemotorná. Ak niečo viem dobre, tak je to odhad situácie. A táto neveštila nič svetoborné. Sex by prichádzal do úvahy len v prípade, ak by spala s otvorenými ústami.

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

rssko ma po dlhsom case potesilo :]

Gremlionka povedal(a)...

Ja som to vedela, že si charakter }:-)

Anonymný povedal(a)...

Ahojte, nechcem tu mudrovat, ale kratky postreh si neodpustim, a pomozem si klasikom, ten to povedal najlepsie.
.....Každý vzestup je však bolestný. A každá proměna je bolest. Nemohu proniknout do hudby, pokud mi nejdřív nezpůsobí bolest. Neboť hudba je beze všech pochyb právě plodem mé bolesti a já nevěřím v ty, kdo se těší ze sklizně nashromážděné jinými. Nevěřím, že stačí poskytnout dětem člověka koncert, báseň či přednášku, aby byly hned blažené a opojené láskou. Neboť člověk, toť zajisté schopnost k lásce, ale též k bolesti, A k nudě. A k špatné náladě, zachmuřené jako deštivé nebe. Dokonce ani ti lidé, kteří mají pro báseň cit, nežijí jenom v radosti z básně, neboť jinak by nikdy nevypadali smutní. Uzavřeli by se do básně a plesali by. Celé lidstvo by se uzavřelo do básně a plesalo by a už by nemuselo tvořit. člověk je však uzpůsoben tak, že se raduje jen z toho, čemu dává tvar. Že může báseň vychutnat, jenom když se k ní povznese. Tak jako krajina, spatřená z vrcholku hor, zakrátko v srdci zvětrá, neboť má smysl jen tehdy, je-li vytvořena z únavy, z určitého rozpoložení svalů, a když sis odpočinul a prahneš po další chůzi, začne tě náhle nudit a nemá ti už co dát, stejně je tomu s básní, pokud se nezrodila z tvého úsilí. I báseň jiného člověka je totiž zas jen plodem tvého úsilí, tvého vnitřního vzestupu. A plné sýpky vytvářejí pouze lenivce bez lidské hodnoty. Po lásce nemohu sáhnout, jako by byla kdesi v zásobě: je to především práce mého srdce. Nijak mne nepřekvapuje, že tolik lidí nechápe, co je to panství, chrám, anebo báseň či hudba, a že se před ně posadí a říkají: „Co je tu jiného, než větší nebo menší množství rozličného? Není tu nic, co by bylo hodno mi vládnout.“ Jsou to lidé takzvaně rozumní, skeptičtí a plní ironie, která pochází z darmochleba, a ne z člověka. Lásku ti neposkytuje určitá tvář jako dar, stejně jako ta šťastná pohoda nebyla v krajině, nýbrž v tvém stoupání vzhůru. V tom, že jsi zmohl horu. Že jsi zakotvily nebi.

Stejně je tomu s láskou. Že by ji člověk mohl potkat, je pouhá iluze, neboť lásce je třeba se učit. Klame se ten, kdo bloudí životem, aby se nechal dobývat, kdo zná jen citové vzrušení z krátkých vznětů a doufá, že potká onu velikou horečku, která ho zapálí pro celý život. Jeho srdce dosáhne jen chabého vítězství, neboť je duševně chudý a zmohl jen maličký pahorek.

Tak vela stastia na tvojej ceste.
M.

Anonymný povedal(a)...

mna to nudi...

Anonymný povedal(a)...

Anonym: nehul tolko, potom nesuvisle blabolis :-)

Anonymný povedal(a)...

Čítajúc tieto tvoje paškvily sa stále viac a viac uisťujem v tom, že si flustrovaný chlapík uzavretý do svojho úbohého sveta, ktorý aj touto formou prezentuješ, kde jediným dokonalým spôsobom prevádzkovania sexu je, ak ti ho nejaká "vyhulí"... Prečo niekedy nenapíšeš niečo o sebe? Nemáš odvahu pobaviť sa aj na sebe? Buď hrdinom paródie na seba samého! Doteraz sme ešte ani raz nečítali, aký názor mali chudinky tvoje "obete" na teba... sranda by začala, keby bola možnosť spätnej väzby...

Pokecológ povedal(a)...

"flustrovaný" :D ? To už tu raz bolo. Tu o sebe nepíšem preto, lebo tento blog nie je venovaný mne, nazval som ho "holky z pokecu", nie "pokecológov svet". A môžeš veriť, bola by to nuda čítať o mne...

Anonymný povedal(a)...

jehhe, jaka paradna zumpicka :) som objavil az teraz, zabil by som jeden cely korporatny den citanim. Niektore hlasky poznam z filmov napr. "I haven't been fucked like that since high school" pravi Helena Bonham Carter vo Fight club-e. Paradne preexponovane, tak jak ma byt.
styx

Anonymný povedal(a)...

Chceme další príspevok aspon 1 mesačne určite ti to nebude robit problem.

Anonymný povedal(a)...

Vsetko na tomto blogu je velmi anonymne, ziadne fotky, ziadne detaily ... povedala by som, ze az vymyslene, ciste rozpravky...:)