20. 8. 2007

Ako zaujať holku z pokecu?
II. Informácie ako zbraň

Pri chatovaní na internete nemáte veľa možností ako zbaliť dievča. Medzi najatraktívnejšie časti muža patrí jeho um a šikovnosť. A to si uvedomujem rád, často a pravidelne. Spraviť dojem na pokeci sa dá často len slovami. Akými?

Takými, ktoré zaujmú. Či už svojou originalitou, alebo energiou, prípadne vytvorením emócie. Práve kombináciou takýchto znakov sa dostávate od klasického pisálkovania k umeniu reči. Síce písanej, no na pokeci inej ani niet. Dynamický text rovnakej úrovne od začiatku po koniec? Nuda. Stupňujte svoje myšlienky, pracujte s informáciami na úrovni. Načrtnite jej možnosť, neskôr ju konkretizujte, potom prezraďte súvislosti. Ako film - úvod, jadro, záver.

Alter ego
Získavanie informácií je dlhodobý, pracný a veľmi nudný proces. Na takýto účel je celkom fajn použiť viacero nickov, každý rôznorodý. Ak napíše kočke vysoký, vážny blondín študujúci právo, môže sa zachovať inak ako k nefotkovému zábavnému študentíkovi priemyslovky. Ak sa jej k tomu opýta atraktívna slečna v jej veku na pár informácií z praktického života, určite nebude problém zistiť, či má radšej pompu a noblesu, alebo humor a uvoľnenosť. A tak podobne, existuje mnoho príkladov ako by sa dalo ukázať získavanie informácií pomocou metódy viacerých nickov.

Výmena
Vymieňajte informácie. Jej, za tie vaše. Šarmantne, nenútene, napríklad ak začnete tým, že sa predstavíte a pridáte k svojmu menu aj povolanie, prípadne charakterovú vlastnosť, tak tým nič nepokazíte, ba priam navnadíte druhú stranu odpovedať rovnako.

- Inak v skutočnosti som Milan, expert na fotografiu a občasný spisovateľ.
- Jééj, to je super, ja som Soňa, modelka a občasná čitateľka.

Potom už len stačí jeden druhému polichotiť a rozviesť charakteristiky. Môžete meniť aj postupne, napríklad hra na „moje dobré vlastnosti, tvoje zlé vlastnosti“ pomedzi písanie taktiež nie je na zahodenie.

Profil
Ako som už spomínal nedávno, z profilu sa dá vyčítať veľa zaujímavých informácií, ktoré nám neraz pomôžu. Nielen na vytvorenie KV, ale aj na nadviazanie plynulej konverzácie. Skúste nájsť spoločné veci vášho profilu a jej, prípadne úplne odlišné názory, ktoré môžete potom postaviť do zábavnej konfrontácie. Ktorú ako správny gentleman, potom „náhodou“ prehráte a tým jej dáte najavo jej múdrosť a preosvietenú genialitu. Pokorne požiadate, či vám dovolí upiť si dúšok z jej studnice preosvietenej geniality a osviežiť si vašu myseľ ;-)

Zbraň
Kto mečom zachádza, mečom aj zomrie. Najhoršie čo sa vám môže stať je, že neodpíše, že opadne záujem. Alebo že vôbec záujem nepríde. V tom prípade, ak na nej naozaj trváte, skúste svoj iný nick, s iným charakterom napríklad. Najúčinnejšie je použiť informácie v kombinácii. Získajte viacerými nickmi čo najviac informácií, v každom z nich použijete výmenu a pracujte na tom, aby každý „z vás“ bol úplne iný. Takto sa vám začne kryštalizovať, ktorým smerom sa máte vybrať, aby ste našli jej vnútornú krásu.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

zaujimave a dobre napisane, ale mam pocit ze aj touto taktikou sa moc vela krat neda dosiahnut kedze hned v pociatocnej faze prichadza otazka ci ma clovek foto. Ako nahle zisti ze dana osoba neni jej typom zaujem opada, nech je clovek akejkolvek charizmy atd. je sice dost mozne ze zalezi v akej vekovej skupine sa pohybujeme, ale zvacsa to tak byva, cest vynimkam!

Anonymný povedal(a)...

myslím si, že ak neodpíše, tak jednoducho nestojí za to, možno je príliš povrchná ak nechce ísť do hĺbky človeka, iba sa "kĺzať" po povrchu.. a vôbec načo sa snažiť tak veľmi zaujať holku, ktorá sa nezaujíma?..

Anonymný povedal(a)...

ohladom časti s názvom Zbraň

tak to už bolo moc, určite nieje správne oblbovať babu fanatisky z viacerich nickov. predstav si situaciu chalan je naduti samoľúby egoistický hajzel a píše si z babou ktora je mila citlivá a strašne zlata. najprv neuspeje bo ho to dievča prekukne, zmeni nick , poučí sa z niektorých chýb a skúša to znova a znova až sa babe nezapáči, náhodou sa to pohne a začnú spolu chodiť a potom to tak dopadne mile dievča chodí s .... a komu to najviac ublíži ????? len tak pre zaujimavosť kolko krát si to skúšal?? :D

Anonymný povedal(a)...

ja som to skusil aspon 100x a fajn co by si chcel..o tom to je prebojovat sa do nohaviciek za kazdu cenu a tym to hasne...