28. 11. 2007

Receptár - Ako vyvolať potrebné emócie?

Najčastejší problém s ktorým sa stretávame pri komunikácii s ľuďmi je zvládanie emócií. Akýkoľvek sled udalostí je závislý od toho, čo daná osoba pri rozhovore s nami pociťuje. Pri balení je dôležité vytvárať také emócie, ktoré nútia ženu do záujmu, ktorý by inak nepociťovala.


Vychádzam z predpokladu, že nikomu sa nechce študovať psychológiu, pramálo z vás ovláda Seligmanovu teóriu pozitívnej psychológie a vôbec – chceme len rýchly akčný a spoľahlivý návod na to, ako čo najefektívnejšie zasunúť. Poďme sa hrať s ľudskou dušou...

Existuje niekoľko emócií, ktoré považujeme za priaznivé pri komunikácii s dievčaťom. Napríklad šťastie, spokojnosť, pohoda, optimizmus, zvedavosť...

Šťastie
Nechať ženu vyhrať v sedme, alebo predstierať, že ste ju zachránili pred nehodou je celkom obyčajný prístup k umelému vyvolaniu pocitu šťastia. Naplniť jej túžby je rafinovanejší spôsob, ako si u nej vytvoriť ilúziu šťastia. Napríklad doniesť kvet, prísť načas, navrhnúť nakupovanie, nebyť žiarlivý, byť pozorný. Pri vytváraní dojmu šťastia je potrebné byť dobrým poslucháčom a vedieť, čo danú ženu šťastnou robí. Poznám 2 druhy šťastia, a to dlhodobé a krátkodobé. Spomínané detaily tvoria šťastie krátkodobé, pocit uspokojenia môže dodať tabuľka čokolády podaná v pravú chvíľu, alebo masáž chrbta po namáhavom dni.

Dlhodobé šťastie je náročná záležitosť. Ak však potrebujeme len rýchly sex, nemusíme sa ním zaoberať. Ak chceme viac, uvedomme si, že šťastie by sa malo dávkovať v takom množstve, aby sa človek necítil previnilo. Samozrejme, kupovanie šperkov, kožuchov a podobných vecí mnoho žien nedoceňuje, ale ide len o čisto teoretickú úroveň. Ak by sa ktorákoľvek z nich mala každý deň budiť s novým kožuchom, neverím, že by sa nedostavil pocit viny. Dlhodobé šťastie nie je teda nič iné, len postupné dávkovanie krátkodobého.

Spokojnosť
Nájsť u niekoho spokojnosť je náročnejšie ako vytvoriť šťastie. Tá totiž je širší pojem a často závisí od minulosti a emócií, ktoré sa k nej vzťahujú. Ak kočka nespraví v ten deň skúšku, spokojná bude až kým sa jej nepodarí napraviť to. Šancou na dosiahnutie spokojnosti býva preto odvrátenie pozornosti od jej minulosti, i keď krátkodobej. Ak by som nespravil skúšku a prišla by za mnou sexy kosť s ponukou na tanec, tak by mi to isto pretlo negatívne myšlienky. Ale, musela by ma udržiavať vo svojej moci tak, aby som počas ticha nezačal uvažovať o skúške.

Pohoda
Vyvolanie pohody je celkom jednoduché, ak sa trocha staráte o svoje okolie a pozorujete ho. Pohoda sa skladá z emócii ktoré momentálne prežívame. Teda ak sme na mieste ktoré máme radi, máme dobrú náladu, a napĺňajú sa naše očakávania, tak sme v pohode. Ako dosiahnuť pohodu u zvádzanej ženy?

Musíte mať informácie. Či už odpozorované, alebo vypočuté. Ak niektorá kočka drží v ruke za poslednú polhodinku tretie víno, asi by nebolo pohodlné, ak by ste jej prišli ponúknuť džús. Ak sa baví tancom, nečakajte že ju zastihnete v pohode za barom. Pozorujte čo ju baví, prípadne ak to nestihnete, tak z úvodných viet skúste vyčítať, čo by ju baviť mohlo. Napríklad „Prišla som sem s kamarátkami, ale je tu nuda!“ vám dáva šancu vysloviť sa ako „tiež som sklamaný, neskúsime s tým niečo spraviť?“. Tu by som rád podotkol, že vo vete som využil formu zvedavosti, ktorá je príliš dôležitá.

Zvedavosť
Človek je tvor prirodzene zvedavý a preto keď vidíme alebo počujeme niečo, čo nás zaujíma, bežíme za tým. Niekto rýchlejšie, niekto menej. Pri konverzácii používajte neurčité vyjadrenia, ktoré podnecujú ľudskú zvedavosť ako „niečo s tým spravím, poznám jedno miesto, myslím že to vieš“ prípadne nedokončené vety typu „... to radšej ani nevyslovím, ...toto nepoviem, ...ostane záhadou, ... a potom.. radšej nič, to by sa Ti nepáčilo“.

Lákadlom na zvedavosť je premýšľať o danej osobe tak, že to vyslovíte nahlas. „Myslím, že si určite obľúbená...“, prípadne „verím, že tu nie si prvý krát“, „máš určite rada Beátu Dubasovú..“ a obdobné otázky, či už pozitívne alebo negatívne končiace sa stále tou istou odpoveďou „Prečo?“.

Záverom
Udržanie pozornosti býva častým problémom, najmä z dôvodu nesprávneho odhadu situácie. Chce to chvíľku času, pozorovania. Odhadnúť niekoho na prvý pohľad je náročné, no ak ho vidíte viac krát, počujete rozprávať, prípadne poznáte jeho záujmy, tak určite nájdete niečo, čím ho zaujmete. Máte nejaké otázky? Pýtajte sa.

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Emócie?
Umelo ich nevytvoríš a ak v žene prirodzene nejaké nevyvoláš, je zbytočné snažiť sa o ich umelé vytváranie.
Dokážeš ich vyvolať len u ženy, ktorá Ťa nebude vnímať ako materiál do postele. A ktorej ešte nezničili dušu a srdce tí pred Tebou.

Pokecológ povedal(a)...

Bol by som celkom rad ak by sa pojem "umelo vytvorena emocia" chapal ako "prirodzene vyvolana", ale s tym rozdielom ze ide o umele navodenie situacie z ktorej tato vyplynie. Napriklad clovek moze podat niekomu cokoladu s umyslom vytvorit potesenie i ked by to normalne nespravil, ale takto je to ucelove.

Anonymný povedal(a)...

Ano, tomu rozumiem a plne suhlasim. Viacmenej to robime vsetci - ved zas uplni bezchrbtaci ani egoisti nie sme. Vyvolavame emocie celkom prirodzene.

Otazkou zostava, ci ma vyznam cielene ich vytvarat ak Ti ide o:
- ad hoc rychlovku
- suchy a strucny double-check dotycnej ktoru mas pred sebou
- pokus o vyvolanie vlastneho potesenia za kazdu cenu
- pokus o zber dalsieho zazitku v poradi na "komercne ucely" ako je povedzme "pridanie dalsieho *jedinecneho* clanku v poradi na tento blog"
- alebo nieco podobne, kedy v skutocnosti dotycna neocakava aby si nejake emocie vyvolaval.

Vyvolavanie emocii nemusi byt vzdy ucelne.
Ako to vnimas Ty?
Myslim - clovek sa na Tvojom blogu docita vela veci, zdas sa byt inteligentny, tak teda mozno je moja otazka (a dalsie ktore sa nepytam) namieste.
Ake emocie to v Tebe vyvolava, ked odchadzas od zeny, v ktorej si "dane" emocie mozno uspesne vyvolal a nasledne to hodis na blog?
Otazka pokracuje...
A co pocitujes alebo robis, ked dotycnej tieto skutocnosti zamlcis...? Ved ona predpokladam nevie, ze veci ktore patria mozno do "Vasho sukromneho ad-hoc-ramca", bude onedlho citat par ludkov. Citis pri tom nieco?

Prepac za zvedavost...

Pokecológ povedal(a)...

Ho hoo, nejak sme sa rozpisali... Takze ano, ma to vyznam tvorit cielene emocie, blog pisem kvoli sexu, nie sexujem kvoli blogu.

A ako to vnimam? Mam to rad. Mozeme sa o tom porozpravat na ICQ, alebo v maili, ale nemyslim ze sa mi chce takuto psychologicku dumu rozvijat v diskusii, predsa len, musim si zachovat rusko mysterie ;-)

Fabo povedal(a)...

Rozhodne by to vsak bolo zaujimave citanie - osobne mi receptar pride zaujimavejsi ako clanky o konkretnych osobach, aj ked aj tie pises zaujimavym sposobom.

A suhlsim s tym, ze vyvolavat emocie sa oplati aj ked ide o one.timer rychlovku - podobne sa oplati vediet soferovat aj ked nemas vlastne auto, ale maju ho trebars rodicia.

Anonymný povedal(a)...

Emocie su krasna vec. Hlavne dvojsecna. Krasna v tom ze sa s clovekom zahraju v kazdom momente.

Mne osobne sa Tvoj receptar tiez paci viac ako pribehy.
Teda beriem to z dvoch hladisk. Pisane su (stylisticky) zaujimavo, to je fajn, a len to potvrdzuje ze Ti kabliky dopinaju mozno aj viac ako by bolo potrebne :-). Obsahovo su subjektivne ladene, co je uplne ok kedze tu ide o Tvoj blog. Subjektivita je relativna. To asi vies. Mozno by bolo zaujimave poznat nazor tych dam s ktorymi sem-tam sexujes. Tiez by to bolo subjektivne. A teda aj trocha relativne.

Netreba extremne diskutovat, respektujem Tvoje rusko. Ale ak by cosi, daj vediet a poslem adresu.

Anonymný povedal(a)...

nejako ti to dlhsie trva s dalsimi clankami:)...