6. 8. 2007

Ste moje hobby

Nie vždy mám náladu na spracovanie prežitej historky, prípadne v duši tú štedrosť, podeliť sa s nejakými „skvelými a zaručenými“ radami ako na vec. Napríklad dnes. Mal som tak odporné stretnutie, ako už dávno nie. A to ma občas donúti rozmýšľať. Zároveň tu mnoho z vás nájde odpovede na otázky, medzi iným aj na dosť často opakovanú – prečo to robíš?

Lebo chcem, môžem, mám na to prostriedky a chce aj druhá strana. Ešte sa mi nestalo, aby som sa vnútil niekomu tak okato, až by to vyzeralo ako vnútenie. Ak pracujem na dosiahnutí cieľa, vyberám si sofistikované metódy, ktoré tu občas budem rozoberať. A na tie sa málokedy príde. Vložiť nohu do prahu pri zatváraní dverí je trapas. Ale donútiť niekoho aby vyhľadal vašu spoločnosť len preto, že to chcete vy, je kumšt. A nehovorím o tom, že by som mal byť policajt a písať predvolania.

Lebo chcem...
Každý z nás má nejaké hobby. Niekto chová rybičky, iný zas pije podomácky vyrobený alkohol. Deti radi postávajú pred bránou a fajčia marihuanu, čašníčky nosia pekné šaty aby dostali väčšie „všimné“. Ja mám rád ženy. Dnes som sa rozprával s bratrancom, má niečo cez 30 a je stále slobodný a nezadaný. Spomínal že by si rád našiel ženu bez „tančekov okolo toho“, takú, čo sa rovno nasťahuje a bude bývať. A tu je rozdiel – ja milujem tančeky okolo toho. Rád spoznávam ľudí, najmä ženy. Nemusím s každou skončiť v posteli, nemusím sa každej dotknúť, nemusím nič. Ale ak chcem...

Poznáte to, ak niečo chcete dosiahnuť, snažíte sa. Obetujete pre dosiahnutie cieľa pár vecí. A ak je cieľ často podobný, z obety sa stáva rutina. A z rutiny stereotyp. To treba časom zmeniť, nech je veselo, nech nie je nuda. Rybičkám kúpite nový koreň, ja si kúpim nové kapce aby som zaujal. Vymyslím si o nich story a keď ju rozprávam už druhýkrát, tak pripojím tú časť, kde „keď som ich kúpil tak som o nich vymýšľal príhody, ale nakoniec sa stali skutočné.“

Lebo môžem...
Nejestvuje na svete nič, čo by dokázalo zastaviť človeka pri snívaní. Väzni snívajú o slobode do poslednej sekundy, motýle pri zaspávaní o sladkých kvietkoch. Kravina, motýle nesnívajú. Ja snívam o poznaní nepoznaného. Možno vnútornej krásy. Tento krát však nie v zmysel „akonáhle som vnútri – krása“. Čakám kým príde niekto, kto ma zastaví. A určite nie nejakú zasratú katolícku ligu, čo po mne bude hádzať šachové figúrky alebo liať na mňa smolu z kostolnej veže.
Môžem aj preto, lebo sa to dá. Funguje to, je to skvelý relax a je to dostupné pre všetkých. Aké krásne by bolo, ak by veľa ľudí rovnakého zmýšľania o sebe vedelo už skôr. Mohli by chodiť na chaty, z ktorých by sa teda nenosila domov zvyšná saláma alebo úpal (teda ak by sa nenatáčalo na terase okolo obeda). Môžem, lebo neporušujem zákon, neporušujem svoju vieru, nespôsobujem škodu. Ak sa niekto ozve, že spôsobujem duševné traumy, tak mu asi zlomím nôžku zo stoličky na ktorej sedím o hlavu. Nerobím traumy, s psychicky nevyrovnanými ľuďmi hrám scrabble, alebo ich učím nebáť sa možností.

Lebo na to mám...
Mám na to žalúdok, rozprávať sa s niekým cudzím o sexe, stretnúť sa za jeden deň s viacerými neznámymi. Mám na to nervy, nebáť sa že dostanem bejzbalovou palicou cez kríže keď odprevádzam vydatú ženu domov, alebo že na mňa vrátnik na intráku vybalí vtáka v tme pri odchode. Mám na to chcenie, aby som niečo také mohol dosiahnuť. Mám na to schopnosti – dar reči, psychológiu, rétoriku, vystupovanie a bla bla bla... určite nie. Možno niečo iné, nejaké tajomno, alebo len úsmev. Taký, ktorý si na perách svojich idolov vešajú teenagerky nad posteľ, presne ten, keď niekto pozná obrovskú záhadu a odpovie „no comment“.

Mám na to peniaze. Toto je na dlhšie, určite ak budem mať slabú chvíľku sa rozpíšem aj o peniazoch. Ale v princípe a v skratke to vidím asi tak, že bez peňazí sa také hobby robiť nedá. Pozvania na kávu, cestovania, nákup kostýmov, údržba zovňajšku, chémia do bazénu... to všetko chce viac ako priemerného študentíka roznášajúceho letáky aby si zarobil na piatkovú slivovičku s kámošmi. Zabezpečenie takého hobby je naozaj niekedy nákladné, ale výsledok stojí za to.

Doslov
Je veľa hodín, nechce sa mi spať. Dostal som teraz otázku od jednej slečny, či som naozaj taký sexy, že sa so mnou každá vyspí. Nie som. Som úplne obyčajný človek, žijúci a pohybujúci sa medzi vami každý deň. Vídame sa na ulici, v bare, na dovolenkách... au, kto hodil tú šachovú figúrku?

18 komentárov:

Unknown povedal(a)...

Hmmm tento príspevok mi niečo pripomína...videl si film Hitch-liek pre moderného muža?Tak to bude asi to :)

Pokecológ povedal(a)...

Samozrejme, sledovanie filmov v kinách je súčasťou môjho hobby. Tuším som ho videl s jednou slečnou v kine po tme... ;-)

Unknown povedal(a)...

Hah :D že ako inak nie...

Anonymný povedal(a)...

Kolko mas rokov..ak to neni tajne teda?

Pokecológ povedal(a)...

Mám toľko, koľko v danej chvíli potrebujem. Takže ak potrebuješ vedieť že mám dosť rokov na to, aby som mohol takéto veci písať, tak si domysli koľko mám. Ale samozrejme že to nie je tajné, mám okolo 25

Anonymný povedal(a)...

NO tak 25 ok diik len to som xcel...

Anonymný povedal(a)...

hmm teba by som veru na pokeci stretnút nechcela:))...neviem či mám týmto veciam verit alebo nie-v každom prípade je to pre mna osviežujúce-trocha drzé-ale máš odpustené,lebo som sa dobre zasmiala......teším sa čo nové zasa ´´vymyslíš´´!!??

Anonymný povedal(a)...

dostala som na na tento tvoj blok uplnou nahodou... citala som zopar prispevkov a pises dost otvorene uprimne.. aj vtipne.. hlavne ta ironia mi je sympaticka avsak preco si sa zameral na zeny ? neberiem to ako nejaky utok ani nie som zaryta feministka... len ma zaujima ci by si vedel nejako taktne skritizovat alebo skor poodhalit trapasy vas muzov. To bol len navrh jednej sedemnastky :P

Pokecológ povedal(a)...

Takze stavnata sedemnastka - vedel :)

Anonymný povedal(a)...

No niekto má svoje hobby v týraní žien, a niekto ich zas miluje. Každý zápor musí mať svoj klad. Na tom nie je nič zlé podľa mna a dokonca to má ešte nejaké to + .
Aspoň vieš dokonale rozpoznávať dané situácie a následne ich spracovať k výsledku Tebe vyhovujúcemu, vytváraš si realitu tak, ako ju chceš mať a to nedokáže hocikto, gratulujem ;)
Ale až jedného dňa niektorá zmanipuluje Teba, napíšeš to tu tiež že? ;) Na to by som sa tiež rada pozrela.... :P :)

Anonymný povedal(a)...

Nepovedala by som Hitch=P mne to pripomína skor Klikař Charlie...je to o inom ale založené na rovnakom princípe=D

Anonymný povedal(a)...

nie kazda zena je naivna ako ich opisujes ty....ja by som ta naopak chcela stretnut na tom pokeci...heat sa vedia aj zeny:)

Anonymný povedal(a)...

Ty si neskutocna vyzva do boja v ktorom by som bola vzdy krok pred Tebou

Anonymný povedal(a)...

Asi meškám. Pár rokov... Ale aj tak aktuálne. Jedného prieskumníka poznám, no nemá na to, aby bol nad vecou. Možno je to vekom, spoločenským postavením,... Kto vie? Tiež si užíva a skúma. Ale vraj len teoreticky. Si muž, ktorý ma zaujal. Sledovať Ťa, čítať, sem-tam reagovať... nestretnúť. Fajn čítanie :)))

RunningAtTheSpeedOfLight povedal(a)...

Dovolím si pár dojmov z letmého prebehnutia tohto blogu. Je to šikovný ťah - vzťahy a sex nikdy neomrzia, stačí ich zabaliť do instantného, trochu vulgárneho obalu. Hlavne veľa šťavnatých detailov a vynaliezavých opisov. Pridáme hlavného hrdinu: rádobyduchaplný novodobý Bukowski, znalý ženskej duše aj tela, žijúci život plný sexuálnych výstrelkov, ,,zlý chlapec´´, ktorého by ženy potajme rady napravili. Ponúkajúci vykonštruované teórie, ako sa stať profesionálnym klamárom, smooth-talkerom, ako sa žene úspešne dostať medzi nohy. (Vážne by fungovali v reálnom živote? Ale no tak...) Nevzrušivé porno a nezaujímavá hra na bohéma. Čo mi to len pripomína? Jasné, knihy Maxima E. Matkina. A počkať, tak ma napadá, čo ak sú všetky tieto články vycucané z prsta len pre sledovanosť?... otázky, samé otázky...

Vlastne, možno objavujem Ameriku. Je mi jasné, že autor týchto článkov nie je idiot, len je prázdny. A ak idem s týmto hejtom oneskorene, mrzí ma to. Ale trpím alergiou na takýto myšlienkový fastfood.

Pokecológ povedal(a)...

No Ty s tym dlhym nickom si si vazne dal zalezat na prispevku :D ale vdaka aspon za ten premarneny cas

RunningAtTheSpeedOfLight povedal(a)...

Prečo by bol premárnený? Máš verejný blog, povolil si k nemu komentáre -> zaujíma Ťa názor okoloidúcich čitateľov, keby to tak nebolo, píšeš si to niekde do notepadu. Rada som sa vyjadrilA. :)

dievcinka povedal(a)...

ak by to aj vsetko bolo vymyslene, nejako ma to netrapi, je to pre mna proste zaujimave citanie... samozrejme, nie je vhodne pre kazdeho... ale to sa da velmi tazko povedat aj o mnozstve clankov na blog.sme.sk
(btw: som zena a necitim sa nejako dotknuta jeho praktikami)